Tweakers Mixed RSS Feed

 • Fri, 22 Nov 2019 22:37:01 GMT
 • Titels en beschrijvingen van afleveringen The Witcher-serie zijn bekend

  (Fri, 22 Nov 2019 19:58:25 GMT)

  De producenten van de serie die is gebaseerd op The Witcher-boeken en games hebben de titels bekend gemaakt van de acht afleveringen van de show. Naast de episodetitels zijn ook korte beschrijvingen bekend.

  Audacity 2.3.3

  (Fri, 22 Nov 2019 19:09:54 GMT)

  De final release van Audacity versie 2.3.3 is uitgekomen. Deze opensource-audio-editor, die beschikbaar is voor Windows, Linux en macOS, kan geluid opnemen, en wav-, aiff-, ogg- en mp3-bestanden importeren en exporteren. Het programma heeft een ongelimiteerde undo-functie en heeft daarnaast een grote verzameling effecten aan boord, zoals fade-in en fade-out, echo, tempowijziging en ruisonderdrukking. Meer effecten kunnen eenvoudig worden toegevoegd, want het programma ondersteunt zowel vst- als ladspa-plug-ins. De releasenotes voor deze uitgave kunnen hieronder worden gevonden. Maintenance release

  Namen, adressen en telefoonnummers van OnePlus-gebruikers zijn gestolen

  (Fri, 22 Nov 2019 18:39:44 GMT)

  OnePlus heeft last van een datalek. Namen, telefoonnummers en adresgegevens van een onbekend aantal gebruikers zijn buitgemaakt, schrijft het bedrijf. OnePlus zegt dat het eind december met een eigen bugbountyprogramma komt.

  Cloudflare komt met aangepaste open source-versie van Nmap-scanner

  (Fri, 22 Nov 2019 18:13:50 GMT)

  Cloudflare heeft een eigen scanner voor kwetsbaarheden uitgebracht. De Flan Scan is een open source Nmap-scanner met een aantal extra functionaliteiten. De tool kan worden gebruikt om bekende kwetsbaarheden in software of servers op te sporen.

  Klanten van Proximus kunnen zich afmelden voor doorverkopen van locatiedata

  (Fri, 22 Nov 2019 17:28:37 GMT)

  Klanten van de Belgische provider Proximus kunnen binnenkort met een opt-out aangeven dat ze niet willen dat hun locatiegegevens worden doorverkocht. Het bedrijf biedt die mogelijkheid aan nadat er ophef ontstond over die praktijken.

  Onderzoekers vinden database met profielen en info van 1,2 miljard gebruikers

  (Fri, 22 Nov 2019 16:59:09 GMT)

  Beveiligingsonderzoekers hebben heeft een database gevonden met informatie over 1,2 miljard personen. In de database zitten geen gevoelige gegevens zoals creditcardnummers of wachtwoorden, maar wel informatie over de profielen die zij hebben. Ook staan er telefoonnummers en e-mailadressen in.

  'BMW gaat zelf kobalt en lithium inkopen en leveren aan accucelproducenten'

  (Fri, 22 Nov 2019 15:32:03 GMT)

  BMW zegt dat het zelf het kobalt en lithium voor de accu's voor zijn ev's gaat inkopen bij diverse mijnen. Het bedrijf zegt dat te doen om redenen van transparantie. De fabrikant gaat de metalen leveren aan accucelproducenten waarmee het onlangs leveringsdeals heeft gesloten.

  State of Decay 2 komt begin volgend jaar uit op Steam

  (Fri, 22 Nov 2019 14:18:28 GMT)

  De zombiesurvivalgame State of Decay 2 komt ergens begint volgend jaar uit op Steam. Dat betekent dat deze Xbox-titel van Microsoft ook speelbaar wordt op een pc, zonder het spel eerst voor de Xbox One aan te schaffen.

  Racket 7.5

  (Fri, 22 Nov 2019 14:16:10 GMT)

  Racket is een ontwikkeltaal waarmee andere ontwikkeltalen ontwikkeld kunnen worden. Daarnaast kan gewoon in Racket zelf ontwikkeld worden. Het stond eerder bekend onder de naam PLT Scheme en komt uit de Lisp-Scheme-familie. Voor de achtergrond verwijzen we naar het manifesto, geschreven onder leiding van Matthias Felleisen. De ontwikkelaars hebben versie 7.5 van Racket uitgebracht, met de volgende aankondiging: Release Announcement for Version 7.5

  Renders tonen Samsung Galaxy S11 met vijf camera's

  (Fri, 22 Nov 2019 12:55:28 GMT)

  Er zijn renders verschenen van de vermoedelijke Samsung Galaxy S11. Deze tonen een selfiecamera die in een gat in het scherm is verwerkt. Aan de achterkant van het toestel zitten vijf verschillende camerasensoren. Het toestel zou gebogen schermranden hebben.

  Onderzoekers zien groot methaanlek via Nederlandse Tropomi-satellietspectrometer

  (Fri, 22 Nov 2019 12:52:38 GMT)

  Wetenschappers uit de VS, Canada en Nederland hebben bij toeval een groot lek van methaan ontdekt. Het gaat om een olie- en gas-installatie in Turkmenistan. De bevindingen zijn mede gebaseerd op een zeer geavanceerde, Nederlandse spectrometer in de ruimte, genaamd Tropomi.

  Paint.NET 4.2.6

  (Fri, 22 Nov 2019 12:49:11 GMT)

  Versie 4.2.6 van Paint.NET is uitgekomen. Dit teken- en beeldbewerkingsprogramma slaat een brug tussen het met Windows meegeleverde Paint en dure maar zeer uitgebreide programma's als Adobe Photoshop en Corel Photo Paint. Tegenwoordig wordt het programma ook via de Windows Store aangeboden, al wordt voor die versie wel een kleine vergoeding gevraagd. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen doorgevoerd: Added:

  ACM legt twee doorschakelbeldiensten dwangsom op wegens misleiding

  (Fri, 22 Nov 2019 12:02:53 GMT)

  De Nederlandse toezichthouder ACM heeft twee aanbieders van doorschakeldiensten dwangsommen opgelegd. Deze besluiten zijn genomen op basis van de vaststelling dat er sprake is van misleiding van consumenten.

  Talpa Network en Azerion richten nieuw Nederlands bedrijf voor casual gaming op

  (Fri, 22 Nov 2019 11:11:53 GMT)

  Mediareus Talpa Network en technologiebedrijf Azerion hebben aangekondigd dat ze gaan samenwerken op het gebied van casual gaming. De ondernemingen richten hiervoor op 1 december een Nederlandse joint venture op met de naam 'Talpa Gaming, powered by Azerion'.

  Twitter start met tweestapsverificatie zonder dat telefoonnummer vereist is

  (Fri, 22 Nov 2019 11:06:55 GMT)

  Berichtendienst Twitter heeft zijn systeem van tweestapsverificatie vereenvoudigd en veiliger gemaakt. Gebruikers kunnen de beveiligingsfunctie voortaan instellen zonder dat ze daarbij hun mobiele telefoonnummer moeten invoeren.

  Microsoft krijgt toestemming om software aan Huawei te leveren

  (Fri, 22 Nov 2019 10:20:03 GMT)

  Microsoft heeft toestemming van de Amerikaanse overheid om te handelen met Huawei. Het bedrijf mag hierdoor opnieuw software leveren aan Huawei. Vermoedelijk kan het Chinese bedrijf hierdoor de productie van Windows-laptops hervatten.

  Lexus brengt elektrische UX 300e met 54,3kWh-accu medio 2020 uit in Nederland

  (Fri, 22 Nov 2019 10:04:25 GMT)

  Lexus heeft zijn eerste geheel elektrisch aangedreven auto onthuld. Het merk, dat eigendom van Toyota is, brengt de compacte suv vanaf halverwege volgend jaar uit in Nederland. De auto krijgt een accu met een capaciteit van 54,3kWh.

  Stel nu je prijsalerts in en bespaar jezelf veel uitzoekwerk op Black Friday

  (Fri, 22 Nov 2019 10:00:00 GMT)

  In de komende week barst de Black Friday-gekte weer los en stunten veel winkels met techproducten. Net als vorig jaar zullen we op basis van historische data uit de Pricewatch een overzicht publiceren waarin we de échte deals uitlichten. Wil je daar niet zelf in grasduinen? Dan helpt de prijsalertfunctie in de Pricewatch.

  Google trekt eind 2020 stekker uit Cloud Print

  (Fri, 22 Nov 2019 09:28:00 GMT)

  Google heeft aangekondigd dat zijn Cloud Print-dienst op 31 december 2020 ophoudt te bestaan. Het bedrijf adviseert gebruikers om voor die tijd op zoek te gaan naar een alternatief voor de op de cloud gebaseerde printservice, zoals de native afdrukfuncties van Chrome OS en Android.

  Ontwikkelaar Rocket League vervangt lootboxes op 4 december door blauwdrukken

  (Fri, 22 Nov 2019 09:19:00 GMT)

  De eerder aangekondigde vervanging van de lootboxes in Rocket League gaat in op 4 december. Vanaf dat moment zijn de Crates vervangen door blauwdrukken, zodat voor spelers vooraf duidelijk is welk item ze ontvangen.

  AnyDesk 5.4.0

  (Fri, 22 Nov 2019 09:18:48 GMT)

  Versie 5.4.0 van AnyDesk voor Windows is uitgekomen. Met dit programma, dat door oud-medewerkers van TeamViewer wordt ontwikkeld, kan een andere computer worden overgenomen om deze zo op afstand te beheren. Het programma is beschikbaar voor Windows, Linux, FreeBSD, macOS, Android en iOS, al zit niet elk platform op hetzelfde versienummer. Het is gratis voor thuisgebruik, voor commercieel gebruik kan op jaarbasis worden afgerekend, of meteen voor een periode van zes jaar wat het totale kostenplaatje lager maakt. Het maakt dan verder niet uit hoeveel updates er tussentijds uitkomen. De changelog van de laatste paar versies ziet er als volgt uit:

  Gebruikers melden dat Chromecast Ultra oververhit raakt door Google Stadia

  (Fri, 22 Nov 2019 08:57:11 GMT)

  Gebruikers melden dat hun Chromecasts oververhit raken tijdens het gebruik van Stadia. Het apparaat schakelt zichzelf volgens de gebruikers hierdoor soms automatisch uit. Google zegt dat tijdens 'uitgebreide tests' voor Stadia geen warmteproblemen zijn ontdekt.

  Een modern, comfortabel én smart home? Zo realiseer je dat!

  (Fri, 22 Nov 2019 08:30:00 GMT)

  Tweakers zijn fan én gebruikers van smarthomeproducten. Dat bleek eerder uit onze smarthomesurvey onder ruim 7800 deelnemers. Communitylid Peter zou als jonge vader ook wel wat meer slim comfort in huis willen hebben.

  Samsung werkt aan slimme speaker met infrarood voor bedienen apparaten

  (Fri, 22 Nov 2019 08:24:37 GMT)

  Samsung heeft meer laten zien van zijn Galaxy Home Mini-speaker, een kleine versie van de Galaxy Home die de fabrikant vorig jaar aankondigde. De kleinere speaker heeft infraroodzenders en -ontvangers voor het bedienen van apparatuur zonder wifi, maar met infrarood.

  KPN wil netwerk dekkend maken op hele Noordzee

  (Fri, 22 Nov 2019 07:31:49 GMT)

  Provider KPN wil dat zijn mobiele netwerk op termijn de hele Noordzee dekt. Als eerste werkt het aan een project, dat dekking moet bieden 300 kilometer uit de kust. Daarvoor bouwt Tampnet 10 zendmasten met in totaal 25 antennes.

  Tesla onthult elektrische pick-up-truck gemaakt van roestvast staal

  (Fri, 22 Nov 2019 07:11:44 GMT)

  Autofabrikant Tesla heeft de Cybertruck gepresenteerd. Het is een elektrische pick-up truck gemaakt van gepantserd metaal met ramen van gehard glas. De truck moet vanaf eind 2021 leverbaar zijn.

  Gerucht: Deutsche Telekom overweegt verkoop T-Mobile Nederland

  (Fri, 22 Nov 2019 06:44:33 GMT)

  Moederbedrijf Deutsche Telekom overweegt een verkoop van T-Mobile Nederland, zo beweert een Duits tijdschrift. Het moederbedrijf zou zijn schulden willen verminderen met de opbrengst van de verkoop. Geruchten over een verkoop van T-Mobile Nederland gingen al eerder.

  AMD Radeon Software Adrenalin Edition 19.11.3

  (Fri, 22 Nov 2019 06:21:26 GMT)

  AMD heeft een nieuwe update van zijn Radeon Software Adrenalin Edition-drivers uitgebracht. De drivers zijn alleen geschikt voor de HD 7730(M) en hoger, de HD 8570 en hoger, en de kaarten uit de R5-, R7- R9- en RX-series. Voor de nieuwste generatie kaarten worden van Windows alleen versies 7 en 10 ondersteund. Ook biedt AMD geen 32bit-drivers meer aan. In deze is ondersteuning toegevoegd voor de DirectX 12-versie van Fortnite. Support For

  Microsoft Visual Studio 16.3.10

  (Fri, 22 Nov 2019 06:15:58 GMT)

  Microsoft heeft versie 16.3.10 van Visual Studio 2019 uitgebracht. Deze populaire programmeerontwikkelomgeving beschikt over handige opties om het programmeren in onder andere Visual C++, Visual Basic, C#, F#, Python en R gemakkelijker te maken. De complete lijst met de veranderingen in de 2019-uitgave kun je nalezen in de bijbehorende releasenotes. In deze uitgave zijn onder meer de volgende verbeteringen aangebracht: Top Issues Fixed in Visual Studio 2019 version 16.3.10

  Calibre 4.4.0

  (Fri, 22 Nov 2019 05:53:31 GMT)

  De vierde update voor versie 4.0 van Calibre is uitgekomen. Calibre is een opensource-e-bookbeheerprogramma en is beschikbaar voor Windows, Linux en macOS. Het kan onder meer alle relevante informatie en kaftafbeeldingen opzoeken, en e-boeken converteren om ze geschikt te maken voor de diverse soorten e-readers. Verder kan het programma kranten, tijdschriften en nieuwsartikelen op basis van rss-feeds omzetten in e-bookformaat. Ook kunnen met Calibre boeken worden aangeschaft bij de bekende webwinkels. In versie 4.0 treffen we een geheel vernieuwde Content Server aan, is er een nieuwe ebook-viewer en is Qt WebKit vervangen door Qt WebEngine. In versie 4.4.0 zijn verder nog de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: New features

  Red Dead Redemption 2 - Ontzettend mooi, maar niet probleemloos

  (Fri, 22 Nov 2019 05:00:00 GMT)

  Vorig jaar bleek Red Dead Redemption 2 een van de games van het jaar, maar het spel was destijds alleen beschikbaar voor consolegamers. Nu, een jaar later, is eindelijk ook de pc-versie beschikbaar. Hij blijkt het wachten waard te zijn geweest.

  Microsoft: Doppelpaymer-ransomware werd niet via BlueKeep-exploit verspreid

  (Thu, 21 Nov 2019 19:48:49 GMT)

  De Doppelpaymer-ransomware die deze maand rondging bij bedrijven is niet verspreid via de BlueKeep-kwetsbaarheid. Microsoft heeft die geruchten ontkracht in een blogpost. Het bedrijf zegt dat de ransomware op andere manieren bij bedrijven binnen kwam.

  Blender 2.81

  (Thu, 21 Nov 2019 19:30:42 GMT)

  Versie 2.81 van het opensource- en crossplatform-3d-programma Blender is uitgekomen. Deze applicatie is bedoeld voor 3d-modelling, animatie, rendering, post-production, interactive creation en playback. Meer informatie over de uitgebreide mogelijkheden van Blender kan op deze pagina worden gevonden. Met dit programma zijn onder meer de korte opensource-animatiefilms Elephants Dream, Big Buck Bunny, Sintel, Tears of Steel en Cosmos Laundromat gemaakt. Uitgebreide informatie over de verbeteringen die in deze uitgave zijn aangebracht kunnen op deze pagina worden gevonden en dit zijn de release notes: Blender 2.81 Released

  Microsoft stelt release van Surface Earbuds uit naar lente

  (Thu, 21 Nov 2019 19:24:44 GMT)

  Microsoft stelt de release van de Surface Earbuds uit tot de lente van volgend jaar. Het bedrijf heeft meer tijd nodig om de laatste hand te leggen aan de draadloze oortjes. Een reden voor de vertraging wordt niet genoemd.

  OpenRA 20191117

  (Thu, 21 Nov 2019 19:10:16 GMT)

  Er is een nieuwe stabiele uitgave van OpenRA beschikbaar gekomen. OpenRA is een opensource- en cross-platformkloon van Dune 2000 en de Command and Conquer-titels Tiberian Dawn en Red Alert. De basisonderdelen, die voldoende zijn om het spel te kunnen spelen, zijn van internet te downloaden. Voor alle onderdelen zoals muziek en filmpjes heb je wel de originele cd nodig. OpenRA kent enkele verbeteringen ten opzichte van de originele spellen. Zo kunnen ze in een hogere resolutie worden gespeeld en kunnen er multiplayer-spellen tegen spelers op andere platforms worden gespeeld. De release notes voor deze uitgave kunnen hieronder worden gevonden. Release 20191117

  Vr-game Half-Life: Alyx komt in maart volgend jaar uit

  (Thu, 21 Nov 2019 18:48:08 GMT)

  Valve heeft Half-Life: Alyx officieel aangekondigd. De game komt exclusief in virtual reality uit, en heeft personage Alyx Vance in de hoofdrol. De game speelt zich af tussen deel 1 en deel 2 van de iconische gamereeks.

  XnView MP 0.94.1

  (Thu, 21 Nov 2019 18:40:13 GMT)

  Versie 0.94.1 van XnViewMP is uitgekomen. Met dit gratis programma kunnen afbeeldingen worden bekeken en bewerkt. MP staat voor Multi Platform, wat betekent dat er versies zijn voor Windows, Linux en macOS, met elk aparte downloads voor 32bit- en 64bit-omgevingen. XnViewMP gebruikt dezelfde broncode voor Windows, Linux en macOS; functionaliteit en uiterlijk van de afzonderlijke versies zijn dan ook nagenoeg gelijk. Zo is er onder andere ondersteuning voor unicode, afbeeldingen met full bit depth, een eenvoudigere manier voor vertalingen en een betere database. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht:

  Google verhoogt maximale bugbountybeloning naar 1,5 miljoen dollar

  (Thu, 21 Nov 2019 18:18:00 GMT)

  Google verhoogt het maximale bedrag voor zijn bugbountyprogramma. Hackers kunnen met bepaalde ontdekkingen tot wel 1,5 miljoen dollar verdienen. Het gaat dan om bugs in de Titan M-chip in de Pixel-telefoons. Ook komen er nieuwe categorieën in het programma.

  ABN Amro stopt met Android Wallet wegens te weinig gebruikers

  (Thu, 21 Nov 2019 17:20:05 GMT)

  ABN Amro stopt met Android Wallet. Het bedrijf zegt dat te weinig klanten gebruik maken van de betaaldienst. Het nieuws volgt enkele weken nadat bleek dat nfc-betalingen onder Android 10 niet meer werkten.

  Starship-raket van SpaceX ontploft tijdens druktest

  (Thu, 21 Nov 2019 17:01:19 GMT)

  De eerste Starship-raket van SpaceX is ontploft tijdens een druktest. De raket werd volgeladen met stikstof in de eerste test waarbij werd gekeken hoe de raket met die druk om kon gaan. Halverwege het tanken explodeerde het ruimtevaartuig.